6 Ocak 2011 Perşembe

Gerze'nin Coğrafi Yapısı, Durumu


                                             Sinop Gerze Coğrafi Durumu


Karadeniz bölgesinin gezmeye, görmeye değer, tarihi ve tabiat güzellikleri ile dolu olan ilçemiz, antik çağlardan bu yana toplumlar tarafından yerleşme ve barınak yeri olarak seçilmiştir. 


Sarımsak ve  Kalabalı Çayı kenarlarında az miktarda ova vardır. İlçemizin arazi yapısı engebeli olup, orman ve mera alanları bitki örtüsünü oluşturmaktadır. 


İlçemizde ulaşım genellikle kara yolu ile yapılmaktadır, bir sahil kenti olmasına rağmen deniz yolu kullanılmamakta, hava ve demir yolu bulunmamaktadır. Kara yolu olarak Sinop-Samsun yolundan Sinop ve Samsun'a, Sinop-Boyabat yolundan yurdun iç kesimleri ile İstanbul'a ulaşım sağlanmaktadır. Bu yollardan da Samsun yolunda Kanlıçay, Boyabat yolundada krandu geçişleri çok dik ve virajlıdır. Bu iki yolda da bölünmüş  yol çalışmaları devam etmekte olup, bu yollar bittiğinde ilçemizin çevre iller ve iç kesimler ile bağlantısı daha kolay olacak ve ilçemizin gelişmesine katkı sağlayacaktır. 


İlçemizde Karadeniz İklimi hüküm sürmektedir. Sahil kesiminde iklim biraz daha fazla ılıman yüksek kesimlere gittikçe biraz daha fazla soğumaktadır. 

0 yorum:

Yorum Gönder