19 Ocak 2011 Çarşamba

Saraydüzü Turistik Yerleri, Mekanlari


                                      Saraydüzü Turistik Mekanları


İlçemiz çevresi engebeli ve ormanlıktır. Buralarda çeşitli av türleri mevcuttur. Bu nedenle sadece  Av turizmi yapılabilmektedir. 


İlçemizde konaklama tesisi bulunmamaktadır. 


Mesire Yerleri ve Ulaşımı


Yukarıarım, Soğuksu : ilçemize 12 km uzaklıkta olup, ilçe merkezinden hareket edilerek, Başaşlı Köyü Zeyve Mahallesi ve Arım Köyü'nden geçilerek ulaşılabilmektedir. 


Göktepe, Cumasuyu : İlçemizin güneyinde 15 km uzaklıkta olup, Çorman, Bahçeköy, Aşağıakpınar, Hanoğlu ve Göynükören Köylerinden geçilerek ulaşılmaktadır. 


Aksu Yaylası : İlçemizin güneyinde 13 km uzaklıkta olup, Çorman, Bahçeköy, Aşağıakpınar, Hanoğlu ve Göynükören Köylerinden geçilerek ulaşılmaktadır. 


Tarihi ve Turistik Yerler ile Ulaşımı


İlçemiz ve çevresi henüz incelenmemiş, kazılar yapılmamış olduğundan tarihi zenginliği henüz ortaya çıkmamıştır. Sadece Kastamonu Etnografya Müzesinden gelen elemanlarca Enbiyeli mahallesinde bulunan Bayram Tepesinde yapılan basit kazıda aslan ve su sarnıçlarına rastlanmış. bunun yanında bazı tarihi küçük yapılar bulunmuştur. Arım Köyü'ndeki Kaya mezarlarına kayadan akan su ve su yolu, zindan gibi yerler henüz incelenmemiştir. 


Yöresel Ağızlar


İbi : Hindi; Eyücük : Azıcık; Gölbez : Köpek yavrusu ; Bıdımık : Az; Davar : koyun,keçi, vb Naşırba : Maşrapa; Sadır : Sidik; Eyin : Giysi Banak : Lokma; Yuınnak : Köylerdeki çamaşırhaneler; Yıllık : Şaşı ; Sahan : Tepsi ; 

0 yorum:

Yorum Gönder